Osam Planina Paolo Konjeti Knjiga koja je ostavila veliki utisak na mene

Razno

 

Osam Planina  Paolo Konjeti 

Knjiga koja mi je ostavila veliki utisak. Knjiga za svaku preporuku. Knjiga koju sam za kratko vreme pročitala dva puta i poklonila nekoliliko puta.

Čitajući je, u Konjetijevim likovima pronašla sam sebe i ljude oko sebe. Uživala sam u detaljnim opisima planinskog masiva Monte Rosa, do te mere da se nadam da ću jednoga dana imati prilike da i uživo osetim tu lepotu. Bez razlike da li ste ljubitelj prirode, planinar, ovo je kniga koja je toliko jednostavna i pitka za čitanje, knjiga o odnosu deca-roditelji, o prijateljstvu, odrastanju i samospoznaji. Jednostavno knjiga za svakoga!

Monte Rosa je planinski masiv lociran u istoćnom delu Peninskih Alpi. Tačnije nalazi se između Italije i Švajcarske i predstavlja drugu najvišu planinu među Alpima posle Mon Blana. Najviši vrh je Dufourspitze sa svojih 4,634 mnv.

"Planina nije samo nepregledno mesto puno snega, potoka, jezera i pašnjaka. Planina je način na koji se živi život - polako i odmereno. To vrlo dobro zna Paolo Konjeti, koji radnju ovog romana smešta između jedne kolibe i planinskog vrha.
Pjetro je dečko iz grada, usamljen i pomalo impulsivan. Njegova majka radi u savetovalištu na periferiji, a otac je hemičar, izuzetan i težak čovek, koji se svake noći vraća besan s posla. No, Pjetrove roditelje povezuje jedna strast - planina na kojoj su se upoznali i zaljubili.
Kada otkriju selo Grana, u podnožju Monte Roze, osećaju da su pronašli idealno mesto za letnje odmore. Pjetro tamo upoznaje Bruna, koji je njegov vršnjak, ali umesto da bude na raspustu, on čuva krave. Tako počinju leta ispunjena istraživanjem, između napuštenih kuća i vodenica. To su takođe godine kada Pjetro počinje da planinari s ocem.
Ovo je roman o prijateljstvu dvojice dečaka, a zatim muškaraca, i njihovoj stalnoj potrazi za putem ka samospoznaji."

Ukoliko želite da je pročitate, možete je naručiti online. 

(0 glasova)
Pročitano 1764 puta

Više iz ove kategorije

« Radi kao Singerica Bez naslova ... »
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar