Morning Sunshine ili ti kako da se probudim i nateram da započnem dan?

Razno

Obično sam pravi ranoranioc i jedva da spavam, ali saseklo me nešto u zadnje vreme, možda godine pa se ja probudim ali se okrenem na drugu stranu ionako "budna" ne mogu da se pokrenem. Naterah se jutros da ustanem, skuvam kafu i pročitam nešto "pametno" na internetu. Tražeći tako to nešto naleteh na jedan interesantan članak na sajtu http://www.fitbrains.com pa ću pokušati da vam ga "prepričam" i podelim te interesantne cake za bolje razbuđivanje.

Sudeći po tom članku postoje 10 jednostavnih stvari koje možemo uraditi svako jutro kako bi se razbudili, osvežili i energizovali misli.

1. Voda - popijte čašu vode istog trenutka kada se probudite, na taj način ćete razbistriti mozak.

2. Ne odlažite alarm na budilniku. Na taj način podešavate sami sebe da budete mrzovoljni i lenji u toku dana. Podesite budilnik na vreme koje će vam omogućiti da bez velike jurnjave ispoštujete jutarnju rutinu i ispoštujte ga.

3. Dignite roletne, pustite svetlost da uđe u sobu. Svetlost pokreće oslobađanje neruro transmitera koji nas čine srećnim kao što su serotonin i dopamin.

4. Vežbajte ujutru. Dajte sve od sebe da pronađete snage da se barem malo pokrenete. Na internetu imate razno razne jutarnje vežbe i sugurno ćete naći neke koje vama odgovaraju. 

5. Muzika je još jedan način da oslobodite dopamin i usrećite vaš mozak. Ako imate ukućane koji još uvek spavaju, iskoristite slušalice.

6.  Hladan tuš - e ovo teško da će me iko naterati, ali vi nemojte da slušate mene već budite daleko, daleko hrabriji.

7. Kafa - ukoliko se razbudite puni snage i elana, pokušajte da izbegnete kafu ili da barem smanjite količinu iste. Nemojte stvarati bespotrebnu zavisnost.

8. Doručak - shvatite izreku " doručak je najbitniji deo dana" veoma ozbiljno. Jer on to zaista i jeste. Njihova preporuka je ovsena kaša sa raznim dodacima.

9. Razgovarajte sa nekim - izbegavajte teške jutarnje razgovore, ali lagano ćaskanje sa ukućanima će vam sigurno pomoći da podignete energiju. Ako ste sami, pa možete malo da se isćaskate i ispred ogledala, par motivacionih porukica :)

10. Igrice - da, da preporučuju da se odigra neka igrica na primer na telefonu koja omogućava da se mozak razgiba, stimulira i zabavi. Ukucajte u google ili store na telefonu "fit brain games" i dobićete razno razne preporuke za igrice tipa tetris, puzzle i sl. 

Isprobajte barem 5 stvari sa ovog spiska svakog jutra, kombnujte i nađite pravu stvar za vas. Videćete koliko je malo vremena i energije potrebno a koliko ćete dobiti na kvalitetu jutra a samim tim i vašeg dana :)

 

 

 

(1 Glas)
Pročitano 2672 puta

Pogledajte i...

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar