Durmitorska Avantura dan 3

Putovanja

Durmitorska Avantura dan 3/8

Pogled na Crno jezero i Durmitor iz ptičije perspektive.

Nakon divno provedenog dana juče i malog zagrevanja, Manja i ja danas idemo da iskoristimo Draganovo prisustvo i da letimo iznad Durmitora. Teri i Mile odlaze na Crno jezero da se kupaju (bez brige nisu premrzili, živi i zdravi su :) ).

Nismo pošteno ni krenule a mene već drma panika... šta ću i kako ću već mi je bilo muka kad letim, ma muka mi je i kad gledam druge i sama sebe vozim, da se ne lažemo... ali iskušenje je preveliko a život jedan.

Da citiram samu sebe od pre neki dan kada sam rekla dragom prijatelju:

"Što se mora nije teško, a ovo se mora!"

Dani i dani gledanja snimaka i slika kako drugi lete je odradilo svoje. Moram ovo doživeti!
Stižemo kolima u podnožje Savinog Kuka tačno u dogovoreno vreme. Dragan je upravo sleteo, prilazi nam i daje jasna uputstva: Mladenka zamnom, Ljupka u kafić!

Durmitor 3

Manja ide na žičaru, ja joj mašem kao da dete u školu pratim i sedam u kafić pored. Njima treba oko 30 minuta da stignu i polete ako je sve po planu. I tačno za toliko su provirili iza "brda".

Durmitor 4

U tom trenutku mislim da mi je to bila kafa u najboljoj atmosferi a i ambijentu. Predivna priroda, pogled na divnu planinu, dečica se oko mene veselo igraju, vreme predivno, Manja gore uživa. Zamišljam šta se dešava i kako se oduševljava, i jedva čekam da proverim snimak da li sam bila u pravu... i jesam :)

Durmitor 2

Nakon 20tak minuta sleću, ja pokušavam da snimim sletanje. Krivo mi je što nisam ponela aprat, ali jutros mi to nije delovalo kao dobra logistika. Svakako uspevam da ih snimim sletanje telefonom :)

I došla sam i ja na red, kako sam sela na žičaru tako mi je bilo muka :D Podsvest je odradila svoje verovatno... Isvađala sam se pošteno sama sa sobom: Alo bre, pa nije te frka, nije te strah da nešto može krenuti po zlu, ali ti je frka da ti ne bude muka. Pa ne bilo ti muka ćurko jedna!.... Tako, nije meni lako sa sobom :)

40586926 1815480271832439 4502820812360777728 n

Stižemo gore, vreme nam ide u prilog maksimalno... brzo polećemo iiiiiiiiiiii eto nas iznad Savinog Kuka... moja procena, oko 2400 metara smo gore iznad zemlje :)  Pogled predivan, jedinstven, Dragan kaže najbolji uslovi do sada danas su za moj let. Hahaha ali ja nisam ja ako i to ne zeznem. Veoma brzo krećem da gutam knedle, junački izdržavam do jezera, poziram, osmeh, mora sve to da bude dobro za instagram.

I onda ga molim da sletimo. Znam, znam drugi bi plakali za ovake uslove...ali eto meni je i to dovoljno. Uvalila sam se u korpu, zatvorila oči i dala sve od sebe da uživam dok smo se polako spuštali.

Još jedna avantura je gotova! Ako me pitate da li mi je žao? Vikala sam neću više nikada da letim!

...

Letela sam deset dana kasnije u Makedoniji :)

 

 
(2 glasova)
Pročitano 1394 puta

Pogledajte i...

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar