Durmitorska Avantura dan 1

Putovanja

Durmitor 2018 Dan 1/8

Dugo smo planirali ovaj Durmitor. Baš dugo i u samom startu moram da kažem kratko je trajao, moraćemo da ponovimo još par puta.
Prva ideja je pala tamo negde u Novembru 2017 na Komovima. Znali smo da će biti leto, šatori i barem 5 dana, planinarenje, kupanje... U međuvremenu se sve i svašta izdešavalo, i koliko mi je trebao taj Durmitor, toliko je vremenom delovalo da neće biti ništa od toga. Ali par nedelja pre polaska, kockice su kako tako krenule da se slažu. Ponovo je bilo dosta promena, neželjenih trenutaka, povreda, bolesti…

ali tog 6.08.2018 u 06:30h Manja, Teri, Mile i ja krećemo iz Vršca u novu avanturu zvanu Durmitor. Ista će trajati 8 dana sa putem, i smestićemo se u apartman u centru Žabjaka. Ja vozim, oni se trude da me zabavljaju i ostanu budni (nekome to ide lakše a Manji teže).  Prvu pauzu pravimo na nekoj benzinskoj stanici ispred Kragujevca. Pijemo kaficu i dogovaramo se da idemo na čorbu na splavu kod Ovčar banje.

Ljupka Telefon Durmitor 3

Odluka je bila pravi pogodak. Vreme je prijalo, čorbica još više.

Ljupka Telefon Durmitor 4

A tek Terezina masaža... 

Ljupka Telefon Durmitor 5

Tako osveženi krećemo dalje. Nakon granice pravimo još jednu pauzu za kafu. Skrenuli smo s puta i stali u neki šumarak pored neke vikendice. Popili kaficu iz termosa koju je Mile odlično zakuvao. Prilazi nam neki pas, a odmah za njim i neko iz vikendice, i ohrabruje nas da slobodno beremo šljive. Manja se daje u branje, ja naravno uspem da tako oderem noge ne znam ni sama gde, da još uvek imam ožiljke kao uspomenu na Crnu Goru. U šali kažem „ Kako me je ova Crna Gora dočekala šta li me dalje čeka, možda je bolje da se vratim“  ali sva sreća nisam bila u pravu. Tu koristimo priliko da nazovemo Dragana da proverimo do kada radi Zip Line. Kako su se neki malo osvežili a neki ispovređivali, krećemo dalje sa istim entuzijazmom. Obzirom da mene polako kreće da hvata umor, odvaljujemo muziku i krećemo sa „žurkom“ pevanje i đuskanje, ili što bi Mile rekao: Šizenje, ludenje  
Oko 15h pristižemo na dobro poznati (do tada samo sa slika meni) most Đurđevića Tare. Znala sam da je velelepan, ali on sam i priroda oko njega ... uf... no comment.  To je nešto što zaista treba doživeti.

Ljupka Aparat Durmitor 6

Đurđevića Tare most je dizajniran sa strane Mijata Trojanovića, a izgrađen između 1937 i 1940 godine. Ovaj most je dugačak 365 metara, i nalazi se na 172 metara iznad reke Tara.

Ljupka Aparat Durmitor 13

Malo se slikamo na mostu i idemo da potražimo momke iz Red Rock ZipLine-a.

Vreme je za novu avanturu!

Ljupka Telefon Durmitor 8

Momci nam objašnjavaju osnovne stvari, montiraju nam opremu, ili nas na opremi…nisam baš ispratila i viuuuuuuuuu…..odosmo za manje od jednog minuta na drugu stranu Tare! Osećaj jedinstven! Mile nas čeka i slika sa druge strane, Manja i ja u glas vičemo kako ćemo još jednom kada se budemo vraćali.

Ljupka Aparat Durmitor 8

Na žalost nismo uspele da ostvarimo tu želju jer kreću da rade od 10h a mi smo hteli da što ranije krenemo ka Vršcu. Ostavili smo momcima po limenku piva uz porukicu zahvalnosti i nastavili put dalje.  
Na Žabljak pristižemo negde oko 18h, smeštamo se u Summit Guest House-u u samom centru. Ovom prilikom sve pohvale za njih i Danila. Ostavljamo stvari i istog trenutka krećemo u grad da tražimo nešto da jedemo. Kako smo bili preumorni ulazimo u prvi lokal koji nam je delovao pristojno.

U međuvremenu javljam Draganu i Marku da smo stigli živi i zdravi. Marko obećava da će jedan dan do Durmitora kako bi smo nešto popeli zajedno, a Dragan dolazi nakon par minuta da nam se javi. Manja ga istog trenutka startuje: "Kada ćemo da letimo?" Ja uskačem "hoću i ja"! Dogovor pada- sutra penjemo a prekosutra letimo! 
Vraćamo se u smeštaj, dogovaramo za sutra uspon na Crvenu Gredu kao zagrevanje i svi do jednog upadamo u san istog trenutka! (Da, ja sam spavala cele nedelje, svaku noć, cele noći! Hvala ti Durmitore!)

TripAdvisor

 
 
(3 glasova)
Pročitano 1413 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar