Planinarski izlet- Avala iz 4 pravca

Putovanja

Svake godine kao zadnja planinarska akcija organizuje se "osvajanje" najniže planine - Avale. Ova akcija je na republičkom nivou i učestvuje veliki broj planinarskih društva iz cele zemlje. Iako je najniži vrh čak i vrhunski i iskusni planinari dolaze kako bi se susreli sa prijateljima sa kojima su se tokom cele godine sretali po raznim planinama sveta.

Moje društvo je odabralo stazu preko Ripnja.

STAZA 3. RIPANJ - AVALA
RELACIJA: Centar Ripnja skup u 9:30h polazak na stazu u 10h - Crkva - ripanjsko groblje - prelaz preko pruge - Romska mahala - rekreativni centar Šuplja stena - asvaltni put - Rimski bunar - vrh Avale – Avalski toranj - planinarski dom “Čarapićev brest.
Dužina staze 10 km, visinska razlika 340 m.

Tih desetak kilometara smo naravno prošli kao iz šale iako nas je bilo dosta (kažu da je prijalvjeno oko 400-500 planinara) sve je proteklo u najboljem redu. Na kraju smo završili na ručku u planinarskom domu "Čarapića Brest" gde smo probali "čarobni napitak" doktora Jana za koji kada smo ga pitali kako se zove sa osmehom na licu odgovorio je: 12 apostola pod komandom Lucifera! Nakon zdravice  pojeli smo dobar pasulj, lepo se ispričali, nasmejali, mi neiskusniji smo sa velikom zadovoljstvom slušali dogodovštine iskusnijih i tražili savete. Puni pozitivne energije oko 16h krenuli smo za Vršac uz već gotove planove za sledeću godinu. Zbog velike magle u Vršcu nisam ponela svoj aparat jer sam bila ubeđena da neću moći uopšte da slikam, ali na Avali je bilo predivno pa sam malo iskoristila telefon. Grupnu sliku sam preuzela od našeg vodiča Djulije.

(1 Glas)
Pročitano 3129 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar