Restoran Diamantis

Putovanja

Nakon što smo rezervisali hotel u Olimpijskoj regiji u Grčkoj ovog leta, bili smo primorani (što je na kraju ispalo pozitivno) da letovanje produžimo još 2 dana na Kasandri. Izbor je pao na malo mestašce -Siviri. Pre nego što smo krenuli pročešljala sam internet i saznala za odličan riblji restoran u samom mestu koji se zove Diamantis. Ocene i komentari na internet forumima su bile i više nego odlične tako da nam nije preostalo ništa drugo nego da ga isprobamo. Sam restoran smo veoma brzo pronašli- najveći restoran na samoj obali mora pored male luke. Miris ribljih specijaliteta ćete osetiti već na samom parkingu koji se nalazi iza restorana (u centru sela). U jednom trenutku smo se zabrinuli da li smo možda trebali da rezervišemo ali nije bilo potrebe. Bilo je par stolova punih i mnooooogo konobara- čak smo se pitali šta će im toliko, ali verovatno čim su tu postoji potreba.

Naručili smo paprikaš od dagnji, pastu sa rakčićima u crvenom sosu, jakopove kapice i kako je konobar rekao: “this is like a red snapper but it is not red” U svakom slučaju taj “snapper” koji nije crveni najduže smo čekali, ali vredeo je svaki minut. Za početak su nam doneli zapečeni hleb preliven maslinovim uljem i posut svežim začinskim travama-toliko je bio dobar da smo tu mogli i da završimo naš ručak.

Dok smo sedeli pored mora, i udisali miris bosiljka iz velikih ćupova pored nas, primetili smo da riba i riblji plodovi stižu sveži pravo iz mora. Spazila sam čak i jednu stariju tetu kako pred sedi i čisti sveže dagnje, pretpostavila sam da su to naše, što me je oduševilo.

Na samom kraju kada smo se lepo najeli i zatražili račun, konobar je doneo ogroman tanjir sa najslađom lubenicom i vrućom alvom od griza sa cimetom…. I tu sam ostala bez reči, što zbog lubenice, što zbog toga što ipak nismo zavšili da peremo sudove kada su nam doneli račun, a najviše zbog alve. To sam jela samo kod moje babe u Makedoniji i zaista mi je nedostajala (o mom neuspešnom pokušaju da je sama napravim možda ću pisati neki drugi put).

U svakom slučaju, ukoliko ste ljubitelji morskih specijaliteta, želite da budete sigurni da je ono što vam serviraju sveže i put vas navede u blizini Sivirija, slobodno posetite ovaj restoran.

(2 glasova)
Pročitano 2306 puta

Pogledajte i...

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar