copyright
copyright buzzfeed.com

Kako smutiti "smuti"?

Hrana

Obožavam smutije, i često znam da za  doručak ili večeru smućkam jedan kremasti, ukusni "smuti". Pre neki dan me je kolega pitao za recept... i rekla sam mu "paaaaaa smuti šta imaš od voća, dodaj nešto zeleno i neku tečnost za osnovu... pa doziraj po ukusu". Čačkajući nešto po netu naletela sam na ovu divnu sliku koja lepo opisuje kako se muti "smuti" pa rekoh da je podelim sa svima kojima je to zanimljivo a ujedno da i sebi sačuvam "uputstvo". A evo šta kaže slika: 

Prvo odaberite "bazu". To može biti kokosova voda, bademovo mleko ( imate u DM-u i radnjama zdrave hrane), hladan zeleni čaj, obična voda, sveže ceđeni sok ili čak i hladna kafa.  Nakon toga dodajte voće, sveže ili zamrznuto. Banane, mango, breskve, borovnice, ananas, jagode, jabuke... Zazelenite ga avokadom ili spanaćem. Napravite ga kremastim dodajući mu čia semenke, puter od badema ili plod kokosa. Pojačajte ga sa lanenim semenom, kakaom, kokosovim uljem ili nekim protenskim praškom. I za kraj zasladite ga cimetom, medom, smokvama i sl.

Naravno ovo nisu pravila koja se moraju poštovati! Ovako bi trebao da izgleda jedan napitak koji će vam zameniti obrok, a vi ako vam se ne dopada iskoristite svoju maštu i napravite ga onakvim kakvim želite. Najbitnije je da uživate u njemu!

(1 Glas)
Pročitano 2471 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar